ZOOM-sovelluksen voi asentaa puhelimelle tai tabletille:

Mene osoitteeseen
https://zoom.us/download

Voit sen jälkeen valita, lataatko ”Zoom Client for Meetings” sovelluksen sovelluskaupasta (Google Play) vai suoraan Zoom:in sivuilta.

Play kaupasta Zoom löytyy hakusanalla ”Zoom”

Valitse ”ZOOM Cloud Meetings”. Valitse ”Asenna”

Kun asennus on suoritettu, valitse ”Avaa”

Tämän jälkeen sovellus on valmis käyttöön.

Sinun ei tarvitse luoda Zoom-tunnusta tai Zoom-tiliä. Voit osallistua koulutukseen pelkän sovelluksen avulla.

Testaa sovelluksen toiminta seuraavien ohjeiden mukaan.

Zoom-sovelluksen asennuksen testaaminen

Mene laitteesi selaimella osoitteeseen:
https://zoom.us/test/

Valitse ”Join”

Laitteesi saattaa kysyä, avataanko zoom.us-linkit aina Zoom-sovelluksella.

Nopein tapa on valita ”Vain kerran” (mutta joudut valitsemaan sen joka kerran uudestaan). Valinta ”Avaa aina” vie laitteesi asetuksiin jossa voit määritellä asian.

Sovellus pyytää nimeäsi. Koulutuksissa nimi pitää määrittää muotoon Etunimi Sukunimi, samassa kirjoitusasussa kuin ajokortissasi on.

Ensimmäisellä kerralla sinun pitää hyväksyä Zoom-sovelluksen käyttöehdot.

Valitse ”I Agree”

Sovellus pyytää valitsemaan, mitä kautta ääniyhteys luodaan.

Valitse ”Wifi or Cellular Data”

Sovellus pyytää lupaa nauhoittaa ääntä. Sinun tulee sallia se, jotta voit osallistua koulutukseen Zoomin avulla.

Valitse ”Salli”

Käynnistä videoyhteys vasemman alakulman kamera-kuvakkeesta.

Jos alareunan valikko häviää näkyvistä, saat sen uudelleen näkyviin näpäyttämällä ruutua.

Sovellus pyytää lupaa ottaa kuvia ja nauhoittaa videoita. Sinun tulee sallia se, jotta voit osallistua koulutukseen Zoomin avulla.

Valitse ”Salli”

Siirry tämän jälkeen Ohjeiden kohtaan Zoom-sovelluksen käyttö. Sieltä löydä ohjeita Zoom-sovelluksen peruskäyttöön.